Podmínky ochrany osobních údajů

 

1. Kdo jsem a jak mně kontaktovat?

Ondřej Bobek, IČO: 016 29 107, se sídlem Úzká 1376/7, 735 64 Havířov, je osoba podnikající podle živnostenského zákona, (dále jen „Podnikatel“) a potřebuje v souvislosti s činností, kterou vykonává, sbírat osobní údaje o některých fyzických osobách. Těmito osobami mohou být jak její zaměstnanci, tak její zákazníci, dodavatelé a obchodní partneři dodavatelů a jiné osoby, se kterými je Podnikatel v určitém vztahu či s nimi jinak komunikuje.

 

Tyto podmínky ochrany osobních údajů (dále jen „Podmínky“) popisují, jak Podnikatel provádí zpracování osobních údajů. Tyto Podmínky zajišťují, aby zpracování osobních údajů bylo v souladu s obecně závaznými právními předpisy, zejména s nařízením Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/679 ze dne 27. dubna 2016 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů a o zrušení směrnice 95/46/ES (obecné nařízení o ochraně osobních údajů) (dále jen „Nařízení“), a aby práva subjektů údajů byla náležitě chráněna.

 

Tyto Podmínky dopadají na veškeré osobní údaje zpracovávané Podnikatelem, bez ohledu na účel či právní titul (zákonný důvod) jejich zpracování.

 

Dotazy ohledně zpracování osobních údajů lze adresovat Podnikateli:

Korespondenční adresa: Ondřej Bobek, Úzká 1376/7, 735 64 Havířov

Telefon: +420 721 414 587

E-mail:info@skippystones.cz

 

2. Jakými zásadami se řídíme při zpracování osobních údajů?

Podnikatel zpracovává přesné a aktuální osobní údaje na základě zákonného titulu, korektně a transparentním způsobem, pouze pro určité, výslovně vyjádřené a legitimní účely, v minimálním nezbytném rozsahu, ukládá je ve formě umožňující identifikaci subjektů údajů pouze po nezbytnou dobu ve vztahu k účelu a zajišťuje jejich integritu a důvěrnost pomocí vhodných technických nebo organizačních opatření a náležitého zabezpečení před neoprávněným či protiprávním zpracováním a před náhodnou ztrátou, zničením nebo poškozením.

 

Podnikatel zajišťuje, aby nepřesné údaje s přihlédnutím k jejich účelu, pro který se zpracovávají, byly bezodkladně vymazány nebo opraveny.

 

Veškeré činnosti spojené s osobními údaji a jejich ochranou Podnikatel řádně dokumentuje, zejména vede záznamy o činnostech zpracování a další doklady o zpracování osobních údajů pro naplnění zásady odpovědnosti dle Nařízení. Podnikatel spolupracuje s dozorovým úřadem, jímž je zejména Úřad pro ochranu osobních údajů, se sídlem Pplk. Sochora 27, 170 00 Praha 7, e-mail: posta@uoou.cz, tel.: +420 234 665 111.

 

3. Pro jaký účel osobní údaje zpracováváme?

Před zahájením jakéhokoli zpracování osobních údajů Podnikatel stanovuje účel, pro který zpracovává osobní údaje. Takovým účelem je typicky uzavření smlouvy (včetně jednání směřujících k uzavření smlouvy) či plnění smlouvy se zákazníkem nebo dodavatelem, vedení zaměstnanecké agendy a kontaktování potenciálních zákazníků za účelem nabídky produktů a služeb Podnikatele.

 

Za jakým účelem jsou osobní údaje subjektu údajů zpracovávány, se subjekt údajů dozví z informace, kterou mu individuálně předá (zašle) Podnikatel dle čl. 8.2 těchto Podmínek. Zpracování osobních údajů je po celou dobu prováděno výhradně v rozsahu a za účelem dosažení předem stanoveného účelu.

 

Jakmile je účel zpracování naplněn, Podnikatel osobní údaje v souladu se zásadou minimalizace údajů (zpracování přiměřené, relevantní, omezené na nezbytný rozsah ve vztahu k účelu zpracování) a omezení uložení vymazává, pokud je není třeba uchovávat pro jiný účel.

 

4. Jaké osobní údaje zpracováváme?

Podnikatel zpracovává osobní údaje pouze v rozsahu nezbytném pro naplnění daného účelu. O tom, jaké konkrétní osobní údaje o daném subjektu údajů Podnikatele pro daný účel zpracovává, se subjekt údajů dozví z informace, kterou mu Podnikatel individuálně předá (zašle) dle čl. 8.2 těchto Podmínek.

 

5. Na základě jakého titulu zpracováváme osobní údaje?

Podnikatel zpracovává osobní údaje vždy na základě jednoho ze zákonných titulů vyjmenovaných v článku 6 Nařízení (právní základ pro zpracování). Nejčastěji uplatňovanými zákonnými tituly pro zpracování osobních údajů prováděná Podnikatelem jsou:

a)      uzavření nebo plnění smlouvy, jejíž smluvní stranou je subjekt údajů, nebo provedení opatření přijatých před uzavřením smlouvy na žádost tohoto subjektu údajů;

b)     plnění právní povinnosti, která se na Podnikatele jako správce vztahuje;

c)      oprávněný zájem Podnikatele či třetí strany, který převažuje nad zájmy a základními právy a svobodami subjektu údajů vyžadujícími ochranu osobních údajů; nebo

d)     souhlas subjektu údajů se zpracováním jeho osobních údajů.

 

O konkrétním zákonném titulu, na jehož základě jsou osobní údaje daného subjektu údajů zpracovávány, se subjekt údajů dozví z informace, kterou mu Podnikatel individuálně předá (zašle) dle čl. 8.2 těchto Podmínek.

 

5.1 Oprávněný zájem Podnikatele

Oprávněný zájem Podnikatele určuje Podnikatel. Podnikatel před tím, než začne osobní údaje podle stanoveného oprávněného zájmu zpracovávat, poměří tento zájem s oprávněnými zájmy a základními právy a svobodami subjektů údajů, jejichž osobní údaje zpracovává (provede tzv. balanční test).

 

Pokud Podnikatel shledá podle výsledku balančního testu, že může osobní údaje subjektu údajů zpracovávat na základě titulu oprávněného zájmu, informuje vždy subjekt údajů o této skutečnost (tj. že zpracovává údaje na základě oprávněného zájmu) v rámci informace dle čl. 8.2 těchto Podmínek a sdělí mu, na základě jakého konkrétního oprávněného zájmu tak činí.

 

Je-li titulem pro zpracování osobních údajů subjektu údajů oprávněný zájem Podnikatele, je subjekt údajů oprávněn podat námitku (podrobně viz čl. 8.8 těchto Podmínek) a žádat výmaz (podrobně viz čl. 8.5 těchto Podmínek). O těchto právech je subjekt údajů informován v rámci informace dle čl. 8.2 těchto Podmínek, a to nejpozději v okamžiku první komunikace Podnikatele se subjektem údajů.

 

Podnikatel zpracovává osobní údaje na základě oprávněných zájmů, jako je například předcházení podvodům, ochrana majetku, vymáhání právních nároků, pro administrativní účely, přímý marketing (pokud Podnikatel zpracovává osobní údaje pro účely splnění smlouvy, jejíž smluvní stranou je subjekt údajů, je oprávněna informovat subjekt údajů o službách a zasílat obchodní sdělení na e-mailovou adresu uvedenou subjektem údajů), aj.

 

5.2  Souhlas se zpracováním osobních údajů

Souhlas subjektu údajů se zpracováním jeho osobních údajů může být udělen pro jeden nebo více konkrétních účelů – tento titul využívá Podnikatel pouze v těch případech, kdy není oprávněna zpracovávat osobní údaje na základě jiného právního titulu.

 

Souhlas se zpracováním osobních údajů může subjekt údajů kdykoli odvolat. Pokud subjekt údajů svůj souhlas se zpracováním odvolá, neznamená to, že by zpracování osobních údajů před takovým odvoláním bylo nezákonné - odvolání souhlasu nemá zpětný účinek a zpracování osobních údajů vycházející z tohoto souhlasu před jeho odvoláním jím není dotčeno. O této skutečnosti je subjekt údajů informován před tím, než vyjádří souhlas se zpracováním osobních údajů.

 

6. Jakým způsobem zpracováváme osobní údaje?

Osobní údaje jsou zpracovávány manuálně i elektronicky, a to včetně automatizovaného zpracování.

 

Podnikatel přijímá technická a organizační opatření k ochraně osobních údajů popsaná v těchto Podmínkách a vnitřních předpisech Podnikatele a osobní údaje vždy dostatečně zabezpečuje a chrání před jejich zpřístupněním neoprávněným osobám – podrobněji k zabezpečení viz čl. 10 těchto Podmínek.

 

7. Po jakou dobu zpracováváme osobní údaje?

Osobní údaje budou zpracovávány pouze po dobu potřebnou k naplnění účelu zpracování osobních údajů, která je určena individuálně a o jejíž délce je subjekt osobních údajů informován také individuálně. Nad rámec takto stanovené doby je Podnikatel oprávněn zpracovávat osobní údaje subjektu údajů po dobu stanovenou zvláštními právními předpisy nebo po dobu potřebnou k vymáhání práv Podnikatele vůči subjektu údajů. Konkrétní dobu, po kterou budou osobní údaje daného subjektu údajů zpracovávány, se subjekt údajů dozví z informace, kterou mu individuálně Podnikatel předá (zašle) dle čl. 8.2 těchto Podmínek.

 

Jakmile je účel zpracování osobních údajů naplněn a Podnikatel již nemá žádný další účel, pro který by je byl oprávněn zpracovávat, provádí Podnikatel výmaz osobních údajů. V případě osobních údajů zpracovávaných na základě souhlasu subjektu údajů Podnikatel provede výmaz osobních údajů také v případě, kdy subjekt údajů svůj souhlas se zpracováním osobních údajů odvolá. Pokud jsou osobní údaje zpracovávány z titulu oprávněného zájmu a subjekt údajů vznese námitky proti zpracování a neexistují žádné převažující oprávněné důvody pro zpracování, Podnikatel rovněž osobní údaje vymaže, poté co o tom subjekt údajů informuje.

 

8. Jaká práva má subjekt údajů?

Každý subjekt údajů má následující práva:

  1. Právo na informace;

  2. Právo na přístup k osobním údajům;

  3. Právo na opravu;

  4. Právo na výmaz (právo být zapomenut);

  5. Právo na omezení zpracování;

  6. Právo na přenositelnost údajů;

  7. Právo vznést námitku;

  8. Právo nebýt předmětem automatizovaného individuálního rozhodování, včetně profilování; a

  9. Právo podat stížnost k Úřadu pro ochranu osobních údajů nebo k jinému příslušnému dozorovému úřadu v souvislosti se zpracováním osobních údajů.

 

8.1 Kde a jak uplatnit práva subjektu údajů?

Práva uvedená výše ad 1) – 8) může subjekt údajů uplatnit vůči Podnikateli:

a)      elektronicky na e-mailové adrese info@skippystones.cz;

b)      telefonicky na čísle +420 721 414 587 (za předpokladu, že lze ověřit totožnost subjektu údajů) nebo

c)      písemně na adrese sídla Podnikatele.

 

Právo uvedené výše ad 9) může subjekt uplatnit u Úřadu pro ochranu osobních údajů:

a)      elektronicky na e-mailové adrese posta@uoou.cz;

b)     prostřednictvím datové schránky ID: qkbaa2n;

c)      telefonicky na čísle +420 234 665 111; nebo

d)      písemně na adrese Pplk. Sochora 27, 170 00 Praha 7,

případně u jiného příslušného dozorového úřadu v souvislosti se zpracováním osobních údajů.

 

8.2 Právo na informace (čl. 13 a 14 Nařízení)

Každý subjekt údajů obdrží od Podnikatele stručným, transparentním, srozumitelným a snadno přístupným způsobem za použití jasných jazykových prostředků informace související se zpracováním jeho osobních údajů, a to v okamžiku, kdy od něj Podnikatel získává jeho osobní údaje. Pokud Podnikatel nezíská osobní údaje přímo od subjektu údajů, poskytne subjektu údajů informace v přiměřené lhůtě po jejich získání, ale nejpozději do jednoho měsíce.

 

Informace jsou poskytovány prostřednictvím dokumentu Informace o zpracovávání osobních údajů zpřístupněného subjektu údajů:

-        v elektronické formě na adrese: https://www.skippystones.com/gdpr-info/;

-        zasláním v elektronické formě na emailovou adresu subjektu údajů;

-        zasláním poštou na kontaktní adresu subjektu údajů.

 

 8.3 Právo na přístup k osobním údajům (čl. 15 Nařízení)

 

Právo na přístup k osobním údajům má tři složky. Subjekt údajů ve své žádosti adresované Podnikateli určí, kterou ze složek práva na přístup k osobním údajům využívá.

 

Subjekt údajů má právo získat od Podnikatele potvrzení, zda osobní údaje, které se ho týkají, jsou či nejsou zpracovávány.

1)      Pokud Podnikatel osobní údaje subjektu údajů zpracovává, je povinna mu sdělit následující informace (o které z těchto informací konkrétně subjekt žádá, rovněž stanoví ve své žádosti):

a)     účely zpracování;

b)    kategorie dotčených osobních údajů;

c)     příjemci nebo kategorie příjemců, kterým osobní údaje byly nebo budou zpřístupněny, zejména příjemci ve třetích zemích nebo v mezinárodních organizacích;

d)    plánovaná doba, po kterou budou osobní údaje uloženy, nebo není-li ji možné určit, kritéria použitá ke stanovení této doby;

e)     existence práva požadovat od Podnikatele opravu nebo výmaz osobních údajů týkajících se subjektu údajů nebo omezení jejich zpracování nebo vznést námitku proti tomuto zpracování;

f)     právo podat stížnost u Úřadu pro ochranu osobních údajů nebo u jiného příslušného dozorového úřadu v souvislosti se zpracováním osobních údajů;

g)    veškeré dostupné informace o zdroji osobních údajů, pokud nejsou získány od subjektu údajů;

h)    skutečnost, že dochází k automatizovanému rozhodování, včetně profilování, smysluplné informace týkající se použitého postupu, jakož i významu a předpokládaných důsledků takového zpracování pro subjekt údajů.

 

2)      Pokud Podnikatel osobní údaje subjektu údajů zpracovává, je povinen poskytnout subjektu údajů bezplatně kopii zpracovávaných osobních údajů. Za další kopie na žádost subjektu údajů může Podnikatel účtovat přiměřený poplatek odpovídající administrativním nákladům na pořízení těchto kopií. Právem získat kopii zpracovávaných osobních údajů nesmějí být nepříznivě dotčena práva a svobody jiných osob.

Jestliže subjekt údajů podává žádost v elektronické formě, budou informace poskytnuty v běžně používané elektronické formě, leda že by subjekt údajů ve své žádosti uvedl, že požaduje jiný způsob poskytnutí informací. O opatřeních přijatých na základě žádosti subjektu údajů informuje Podnikatel subjekt údajů do jednoho měsíce od obdržení žádosti, nejpozději však do tří měsíců od obdržení žádosti, byla-li lhůta v případě odůvodněné potřeby prodloužena.

 

8.4 Právo na opravu (čl. 16 Nařízení)

Subjekt údajů má právo na:

a)      opravu nepřesných osobních údajů, které se ho týkají;

b)     doplnění neúplných osobních údajů s přihlédnutím k účelům zpracování, a to i prostřednictvím poskytnutí dodatečného prohlášení.

 

Právo na opravu či doplnění subjekt údajů uplatní prostřednictvím žádosti, v níž subjekt údajů uvede své identifikační údaje, právo, jež prostřednictvím žádosti uplatňuje a způsob, jakým si přeje být informován o opatřeních přijatých Podnikatelem.

 

O opatřeních přijatých na základě žádosti subjektu údajů informuje Podnikatel subjekt údajů do jednoho měsíce od obdržení žádosti, nejpozději však do tří měsíců od obdržení žádosti, byla-li lhůta v případě odůvodněné potřeby prodloužena.

 

Podnikatel oznamuje jednotlivým příjemcům, jimž byly osobní údaje zpřístupněny, veškeré opravy osobních údajů, pokud je to možné s vynaložením přiměřeného úsilí. Pokud to subjekt údajů požaduje, informuje Podnikatel subjekt údajů o takto informovaných příjemcích.

 

8.5 Právo na výmaz / právo být zapomenut (čl. 17 Nařízení)

Na žádost subjektu údajů Podnikatel bez zbytečného odkladu vymaže jeho osobní údaje, pokud je dán některý z níže uvedených důvodů:

a)      osobní údaje již nejsou potřebné pro účely, pro které byly shromážděny nebo jinak zpracovány;

b)     subjekt údajů odvolá souhlas, na jehož základě byly údaje zpracovány, a neexistuje žádný další právní důvod pro jejich zpracování;

c)      subjekt údajů vznese námitky proti zpracování a neexistují žádné převažující oprávněné důvody pro zpracování nebo subjekt údajů vznese námitky proti zpracování osobních údajů pro účely přímého marketingu;

d)     osobní údaje byly zpracovány protiprávně;

e)      osobní údaje musí být vymazány ke splnění právní povinnosti stanovené právem Evropské unie nebo členského státu, které se na Podnikatele vztahuje;

f)      osobní údaje dítěte byly shromážděny v souvislosti s nabídkou služeb Podnikatele učiněnou přímo dítěti.

 

V žádosti o výmaz osobních údajů subjekt údajů uvede své identifikační údaje, právo, jež prostřednictvím žádosti uplatňuje a způsob, jakým si přeje být informován o opatřeních přijatých Podnikatelem.

 

Jestliže Podnikatel osobní údaje zveřejnil a je povinen je vymazat, přijme s ohledem na dostupnou technologii a náklady na provedení přiměřené kroky, včetně technických opatření, aby informovala správce, kteří tyto osobní údaje zpracovávají, že je subjekt údajů žádá, aby vymazali veškeré odkazy na tyto osobní údaje, jejich kopie či replikace.

 

Výše uvedené neplatí, pokud je zpracování osobních údajů nezbytné:

a)      pro výkon práva na svobodu projevu a informace;

b)     pro splnění právní povinnosti, jež vyžaduje zpracování osobních údajů podle práva Evropské unie nebo členského státu, které se na Podnikatele vztahuje, nebo pro splnění úkolu provedeného ve veřejném zájmu nebo při výkonu veřejné moci, kterým je Podnikatel pověřen;

c)      z důvodů veřejného zájmu v oblasti veřejného zdraví;

d)     pro účely archivace ve veřejném zájmu, pro účely vědeckého či historického výzkumu či pro statistické účely, pokud je pravděpodobné, že by využití práva na výmaz znemožnilo nebo vážně ohrozilo splnění cílů uvedeného zpracování;

e)      pro určení, výkon nebo obhajobu právních nároků.

 

Podnikatel oznamuje jednotlivým příjemcům, jimž byly osobní údaje zpřístupněny, veškeré výmazy osobních údajů, pokud je to možné s vynaložením přiměřeného úsilí. Pokud to subjekt údajů požaduje, informuje Podnikatel subjekt údajů o tom, kteří příjemci osobních údajů byli takto informováni.

 

O opatřeních přijatých na základě žádosti subjektu údajů informuje Podnikatel subjekt údajů do jednoho měsíce od obdržení žádosti, nejpozději však do tří měsíců od obdržení žádosti, byla-li lhůta v případě odůvodněné potřeby prodloužena. Pokud na základě jedné z výše uvedených výjimek Podnikatel odmítne osobní údaje vymazat, informuje o tom subjekt údajů ve lhůtě jednoho měsíce od doručení žádosti, odůvodní užití výjimky a poučí subjekt údajů o právu podat stížnost u Úřadu pro ochranu osobních údajů nebo u jiného příslušného dozorového úřadu v souvislosti se zpracováním osobních údajů nebo žádat soudní ochranu.

 

8.6 Právo na omezení zpracování (čl. 18 a 19 Nařízení)

Subjekt údajů má právo na to, aby Podnikatel omezil zpracování jeho osobních údajů, v kterémkoli z těchto případů:

a)      subjekt údajů popírá přesnost osobních údajů; v tomto případě bude zpracování omezeno na dobu potřebnou k tomu, aby Podnikatel mohl přesnost osobních údajů ověřit;

b)     zpracování osobních údajů je protiprávní, subjekt údajů odmítá výmaz osobních údajů a žádá místo toho o omezení jejich použití;

c)      Podnikatel již osobní údaje nepotřebuje pro účely zpracování, ale subjekt údajů je požaduje pro určení, výkon nebo obhajobu právních nároků;

d)     subjekt údajů uplatnil právo vznést námitku proti zpracování osobních údajů; v tomto případě bude zpracování omezeno, dokud nebude ověřeno, zda oprávněné důvody Podnikatele převažují nad oprávněnými důvody subjektu údajů.

 

V žádosti o omezení zpracování subjekt údajů uvede své identifikační údaje, právo, jež prostřednictvím žádosti uplatňuje, důvod požadovaného omezení zpracování a způsob, jakým si přeje být informován o opatřeních přijatých Podnikatelem.

 

O opatřeních přijatých na základě žádosti subjektu údajů informuje Podnikatel subjekt údajů do jednoho měsíce od obdržení žádosti, nejpozději však do tří měsíců od obdržení žádosti, byla-li lhůta v případě odůvodněné potřeby prodloužena.

 

V důsledku omezení zpracování osobních údajů může Podnikatel předmětné osobní údaje nadále ukládat, avšak zpracovány mohou být pouze se souhlasem subjektu údajů, nebo z důvodu určení, výkonu nebo obhajoby právních nároků, z důvodu ochrany práv jiné fyzické nebo právnické osoby nebo z důvodů důležitého veřejného zájmu Evropské unie nebo některého členského státu. V těchto případech bude subjekt údajů, který dosáhl omezení zpracování osobních údajů, Podnikatelem předem upozorněn na to, že omezení zpracování bude zrušeno.

 

Podnikatel oznamuje jednotlivým příjemcům, jimž byly osobní údaje zpřístupněny, veškerá omezení zpracování osobních údajů, pokud je to možné s vynaložením přiměřeného úsilí. Pokud to subjekt údajů požaduje, informuje Podnikatel subjekt údajů o tom, kterým příjemcům bylo takové oznámení podáno.

 

8.7 Právo na přenositelnost údajů (čl. 20 Nařízení)

 

Subjekt údajů má právo získat osobní údaje, které se ho týkají, které poskytl Podnikateli a které jsou zpracovávány automatizovaně, pokud je současně splněna některá z níže uvedených podmínek:

a)      osobní údaje jsou zpracovávány pro konkrétní účel/-y na základě souhlasu subjektu údajů;

b)     jedná se o zvláštní kategorii osobních údajů zpracovávaných pro jeden nebo více stanovených účelů na základě výslovného souhlasu uděleného subjektem údajů; nebo

c)      zpracování osobních údajů je nezbytné pro splnění smlouvy, jejíž smluvní stranou je subjekt údajů, nebo pro provedení opatření přijatých před uzavřením smlouvy na žádost subjektu údajů.

 

Za osobní údaje poskytnuté Podnikateli jsou považovány údaje, které subjekt údajů přímo, vědomě a aktivně sdělil Podnikateli např. prostřednictvím formuláře či v rámci plnění smluv.

 

V žádosti o přenos osobních údajů subjekt údajů uvede své identifikační údaje, právo, jež prostřednictvím žádosti uplatňuje, komu mají být údaje předány a způsob, jakým si přeje být informován o opatřeních přijatých Podnikatelem.

 

O opatřeních přijatých na základě žádosti subjektu údajů informuje Podnikatel subjekt údajů do jednoho měsíce od obdržení žádosti, nejpozději však do tří měsíců od obdržení žádosti, byla-li lhůta v případě odůvodněné potřeby prodloužena.

 

Podnikatel osobní údaje subjektu údajů poskytne ve strukturovaném, běžně používaném a strojově čitelném formátu. Subjekt údajů je oprávněn předat získané osobní údaje jinému správci osobních údajů. Subjekt údajů si ve své žádosti zvolí, zda má Podnikatel osobní údaje poskytnout subjektu údajů nebo zda využije právo na to, aby jeho osobní údaje byly předány Podnikatelem přímo jinému správci/zpracovateli, je-li to technicky proveditelné.

 

Právem na přenositelnost údajů nesmí být nepříznivě dotčena práva a svobody jiných osob.

 

8.8 Právo vznést námitku (čl. 21 Nařízení)

V případě zpracování osobních údajů na základě právního titulu oprávněného zájmu Podnikatele má subjekt údajů právo vznést námitku proti zpracování svých osobních údajů z důvodů týkajících se jeho konkrétní situace, které v námitce popíše. Námitku může subjekt údajů podat elektronicky na e-mailové adrese info@skippystones.cz, telefonicky na čísle +420 721 414 587 (za předpokladu, že lze ověřit totožnost subjektu údajů) nebo písemně na adrese sídla Podnikatele.

 

O opatřeních přijatých na základě žádosti subjektu údajů informuje Podnikatel subjekt údajů do jednoho měsíce od obdržení žádosti, nejpozději však do tří měsíců od obdržení žádosti, byla-li lhůta v případě odůvodněné potřeby prodloužena.

 

V případě obdržení námitky Podnikatel osobní údaje přestane zpracovávat (ponechá si je pouze uložené) a provede posouzení, zda má závažné oprávněné důvody pro jejich zpracování, které převažují nad zájmy nebo právy a svobodami subjektu údajů, nebo pro určení, výkon nebo obhajobu právních nároků. Pokud Podnikatel dojde k závěru, že takové důvody má, informuje o tom subjekt údajů, sdělí mu zároveň možnosti další obrany a ve zpracování osobních údajů pokračuje. Pokud Podnikatel naopak dojde k závěru, že dostatečné důvody pro zpracování osobních údajů nemá, subjekt údajů o tom informuje, zpracování ukončí a provede výmaz osobních údajů.

 

Subjekt údajů má právo vznést kdykoli námitku proti zpracování osobních údajů pro účely přímého marketingu, v důsledku čehož Podnikatel osobní údaje pro tento účel přestane zpracovávat.

 

Podnikatel na výše uvedené právo vznést námitku subjekt údajů výslovně, zřetelně a odděleně od jiných informací upozorní nejpozději v okamžiku první komunikace se subjektem údajů.

 

8.9 Právo nebýt předmětem automatizovaného individuálního rozhodování, včetně profilování (čl. 22 Nařízení)

Podnikatel spravuje osobní údaje s respektem k právu subjektu údajů nebýt předmětem žádného rozhodnutí založeného výhradně na automatizovaném zpracování osobních údajů, které se subjektu údajů významně dotýká, a to včetně profilování (tj. jakékoli formy automatizovaného zpracování osobních údajů spočívajícího v jejich použití k rozboru, odhadu nebo hodnocení určitých aspektů týkajících se subjektu údajů – např. pracovního výkonu, ekonomické situace, zájmů, apod.).

 

Podnikatel může při správě osobních údajů učinit subjekt údajů předmětem automatizovaného rozhodnutí, pokud je takové rozhodnutí nezbytné k uzavření nebo plnění smlouvy mezi subjektem údajů a Podnikatelem, nebo pokud je rozhodnutí povoleno právním předpisem Evropské unie nebo českého právního řádu současně vhodně zajišťujícím ochranu práv a svobod a oprávněných zájmů subjektu údajů, nebo pokud subjekt údajů k takovému rozhodnutí udělil výslovný souhlas.

 

Pokud subjekt údajů nechce být předmětem automatizovaného rozhodování, včetně profilování, uvede ve své žádosti adresované Podnikateli své identifikační údaje, právo, jež prostřednictvím žádosti uplatňuje a způsob, jakým si přeje být informován o opatřeních přijatých Podnikatelem.

 

9. Za jakých podmínek předáváme osobní údaje?

Osobní údaje může Podnikatel jako správce zpracovávat přímo svými zaměstnanci, anebo prostřednictvím třetích osob (dále jen „Zpracovatel“ nebo „Zpracovatelé“), a to zejména osobami zajišťující pro Podnikatele výrobu produktů, fungování e-shopu, dopravu, poskytovateli IT služeb apod. Podnikatel uzavřel s každým Zpracovatelem smlouvu o zpracování osobních údajů.

 

O tom, komu a v jakém rozsahu jsou informace předávány, se subjekt údajů dozví z informace, kterou mu individuálně předá (zašle) Podnikatel.

 

Zpracovatelé poskytli Podnikateli dostatečné záruky zavedení vhodných technických a organizačních opatření tak, aby dané zpracování splňovalo požadavky Nařízení a aby byla zajištěna ochrana práv subjektů. Všichni Zpracovatelé doložili Podnikateli dostatečné záruky nakládání s předávanými osobními údaji.

 

Podnikatel nepředává osobní údaje třetím osobám úplatně.

 

Osobní údaje mohou být předávány do třetích zemí mimo Evropskou unii a Evropský hospodářský prostor. O tom, komu a v jakém rozsahu jsou informace do třetích zemí mimo Evropskou unii a Evropský hospodářský prostor předávány, se subjekt údajů dozví z informace, kterou mu individuálně předá (zašle) Podnikatel.

 

10. Jak zabezpečujeme osobní údaje?

S přihlédnutím ke stavu techniky, nákladům na provedení, povaze, rozsahu, kontextu a účelům zpracovávání i k pravděpodobným a různě vážným rizikům pro práva a svobody fyzických osob Podnikatel zavedl vhodná technická a organizační opatření, aby zajistil úroveň zabezpečení osobních údajů odpovídající danému riziku zejména náhodnému nebo protiprávnímu zničení, ztrátě, pozměňování, neoprávněnému zpřístupnění předávaných, uložených nebo jinak zpracovávaných osobních údajů nebo neoprávněnému přístupu k nim.

 

Podnikatel zavedl následující opatření:

-        systém úrovní oprávnění pro přístup k osobním údajům, autentizace, autorizace;

-        monitorování přístupů konkrétních osob k osobním údajům;

-        monitorování změn provedených konkrétními osobami v osobních údajích;

-        rozprostření síťové služby a dat mezi větší počet serverů.

 

Podnikatel zavázal osoby pověřené nakládáním s osobními údaji v smlouvách mlčenlivostí a závazkem nakládat s osobními údaji výhradně dle pokynů Podnikatele jako správce osobních údajů.

 

Vyjma výše uvedených opatření se Podnikatel (prostřednictvím těchto Podmínek) zavazuje k dodržování následujících opatření:

-        obezřetně zacházet se svěřenými i jimi samými vytvářenými dokumenty, především tyto uchovávat na místech k tomu určených (např. uzavíratelné skříně), nenechávat je nikdy volně přístupné ani přístupné třetím osobám, včetně spolupracovníků;

-        neprodleně skartovat nepotřebné dokumenty a obecně si uvědomovat svoji odpovědnost za zachování důvěrnosti jejich obsahu;

-        při nakládání s osobními údaji užívat pouze bezpečné způsoby korespondence;

-        v případě používání elektronické komunikace mít na vědomí zvýšené riziko případného úniku informací a používat zabezpečenou elektronickou poštu;

-        nesdělovat osobní údaje třetím osobám, pokud k tomu není dán důvod;

-        všemi dostupnými prostředky chránit osobní údaje a dokumenty je obsahující před zcizením či jakýmkoliv zneužitím;

-        řádně užívat všech mechanických a elektronických zabezpečovacích systémů, v nichž jsou uchovávány dokumenty obsahující osobní údaje.

 

11. Závěrečná ustanovení

Tyto Podmínky nabyly účinnosti dne 25. května 2018. Za jejich úplnost, správnost a aktuálnost odpovídá Ondřej Bobek Tyto podmínky jsou revidovány a aktualizovány pravidelně po uplynutí 12 měsíců ode dne, kdy nabyly účinnosti, nebo od poslední revize a aktualizace, příp. častěji, nastane-li potřeba jejich revize a aktualizace. Aktuální verze Podmínek je vždy k dispozici na internetové adrese https://www.skippystones.cz/.

Copyright 2020 by Onie's Design